Klub Kajetan - popołudniowe zajęcia

"Klub Kajetan" czyli popołudniowe zajęcia świetlicowe, po spotkaniu organizacyjnym z rodzicami na początku października, rozpoczęły sie regularne zajęcia specjalistyczne dla dorosłych z niepełnosprawnościami znacznym i głębokim. Zajęcia odbywają sie w Zespole Szkół nr3 przy ul . Nowomiejskiej we Włoclawku, rozpoczynają się od 14.05, a kończą o 17.00 przez 4 dni w tygodniu. W tym czasie rodzice mają możliwość wyjść do urzędu, banku, lekarza, zrobić zakupy, czy poprostu mieć chwilę wytchnienia. W ramach spotkań dla dorosłych dzieci prowadzone są zajęcia z arteterapii, hortiterapii, logopedii, dogoterapii, rewalidacyjne, pedagogiczne, relaksacyjne, dostosowane do predyspozycji i możliwości osób uczestniczących w projekcie. Przedsięwzięcie cieszy się dużym zainteresowaniem i mamy nadzieję, że spełnia oczekiwania rodziców i opiekunów. Projekt będzie realizowany do końca grudnia i jest finansowany ze środków Gminy Miasto Włocławek.